Recepten

Heerlijke makkelijke recepten 

Easy proteïne cheese cake. 

Deze is echt lekker en simpel te maken. Je kan kiezen met of zonder bodem. Met bodem ( deze variant ) is ook met suiker, je kunt ook een bodem zonder suiker maken. Enjoy!
#benodigdheden:
( dit schaaltje hebben we 4 grote stukken uitgehaald )

1 ei
1/2 bakje cottage cheese
2 eetlepels sukrin suiker / erythritol
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 scoop proteïne poeder ( eiwitshake )

Voor de bodem:
8 Lotus koekjes ( suikervrije koekjes) 
2 eetlepels roomboter

Voor de garnering: geschaafde amandelen

Bodem: verkruimel de koekjes fijn. Laat de boter smelten en vermeng met elkaar. Pak een overschat, druk de bodem goed aan in de overschaal en zet in de over 5 minuten 180gr

Mix de overige ingrediënten ( niet de amandelen ) tot een glad beslag.

Giet deze over de bodem, en garneer met de geschaafde amandelen.

Zet dit in de oven 20-25 minuten 180gr

Haal uit de oven, even laten afkoelen, dek het af met folie, en zet het een paar uur in de koelkast.

Je eigen proteïne snack!

Noten Brownie

Voor een klein taartje ongeveer 16 stukjes

75 gram ongezouten roomboter of kokosolie ( smelten of zacht )
25 gram of 1/2 cup erythritol ( Sukrin gold )
3 eieren
Klein rijp banaantje 40 gr of 1/2 cup
Amandelmeel
10gr of 1/4 cup
Ongezoete cacao
20 gram pure suikervrije chocolade in stukjes
60 gram of 1 cup ongezouten noten in stukjes
Snufje zout Kaneel of koekkruiden
1 theelepel bakpoeder Losse pinda’s of noten voor erop

Alle droge ingrediënten mengen. Eieren klutsen met zout. Bij het droge mengsel doen samen met de roomboter. Goed mengen

De stukjes noten en chocolade die doe je op het eind erdoor.

Pecannoten ter garnering er een beetje indrukken

25 minuten 180graden

Snelle kipschotel 2 personen

1 zak roerbakgroenten
1 bosui fijngesneden of geknipt
1 kipfilet
1 ui
1 avocado Handje vol ongezouten pinda’s
Komkommer

Bak de kipfilet gaar met kruiden naar keuze en peper en zout. Trek uit elkaar en houd even warm. Evt mengen met suikervrije BBQ saus

Snij de ui fijn en bak in de pan met Sukrin gold en balsamico azijn. Houdt even warm

Wok de roerbakgroenten een paar minuten

Op het bord in de volgorde:

Roerbakgroenten Pulled chicken Gecarameliseerde ui Fijngeknipte bosui Pinda’s

Aan de zijkant een halve avocado en wat komkommer. 

Bovenop ligt een courgette bloem 

Heerlijke Eiermuffins 6 stuks ( vega eventueel )

6 eieren
1 theelepel bakpoeder
Zout & Peper
Uienpoeder
Gerookte paprikapoeder
Kruiden naar keuze zoals bieslook of oregano
Geraspte Mozzarella of andere kaas
(Serano ) ham (*optioneel )
Olie om in te vetten 
Muffinvorm
Je kunt eindeloos variëren met bv wortel, zongedroogde tomaat of ui er extra in.

Eieren klutsen met het bakpoeder, peper, zout, gerookte paprika poeder & uienpoeder

Elke muffinvorm op bodem bekleden met de ham ( of niets als je vega bent )

Eiermengsel verdelen over de 6 vormpjes Kruiden erin en aftoppen met geraspte mozzarella

25 minuten, 185 graden.